LT
Futbolo klubas "Savanoris"
Tautiška giesmė aplink pasaulį
Aš prisimenu, kodėl esame laisvi!
Select sport
Krašto apsaugos ministerija
Šiaulių raj. Savivaldybė remia projektą "Futbolo plėtra Šiaulių rajone 2023  metais"
Mes klausome radijo stotį RS2!
Meanzhaar Barbershop
UAB "Autogedas"
Šiaulių Apskrities Futbolo Federacija
SK "Stop"
Šiaulių Futbolo Akademija
Artėjančios rungtynės
2024-04-22 19:30 Gytarių st.
"Pavasario taurė 2024"
Futbolo klubas "Savanoris" : FK "Venta"
Ar Klaipėdos „Atlantas“ dalyvaus Šiaulių apskrities futbolo čempionate?
Ar Klaipėdos „Atlantas“ dalyvaus Šiaulių apskrities futbolo čempionate?
2018-03-15 20:51 - Dalius

         Ar Klaipėdos „Atlantas" dalyvaus Šiaulių apskrities futbolo čempionate? Žinoma, kad ne, nes klaipėdiečiai jau sėkmingai sužaidė keletą rungtynių Lietuvos futbolo federacijos „A" lygoje. Tačiau šis klausimas dar ne kartą iškils artėjant Šiaulių apskrities futbolo federacijos prezidento rinkimams. Paminėjus žodžius „rinkimai", „futbolas" ne vienam iškyla asociajos su skaidrumo stoka, intrigomis ir nesuprantamomis batalijomis. Šiame straipsnyje nesigilinsime į šiuos aspektus, bet plačiau panagrinėsime „Atlanto" įtaką Šiaulių regiono mėgėjų futbolui.  

          Pats žodis „mėgėjai" nubrėžia aiškią šios veiklos kryptį - futbolas mažam, dideliam, darbininkui, verslininkui, merui, trumpiau tariant tam, kuriam futbolas tai laisvalaikio praleidimo forma. Antra vertus mėgėjų sportas baigiasi ten, kur prasideda profesionalus. O kur ši riba futbole? Lietuvos futbolo federacija (LFF) šią ribą nubrėžia aiškiai - profesionalus futbolas tai LFF antros lygos komandos, kurioms taikomos specialios licencijavimo taisyklės. Ar mes turime tokių komandų apskrityje? Taip turime, tai „Juventa-99", „Šiaulių FA" ir „Akmenės cementas". Todėl visus futbolininkus nepriklausančius šioms komandoms drąsiai galima vadinti futbolo mėgėjais. 

          Nemaža dalis šių žaidėjų yra susibūrę į komandas ir vasarą  rungtyniauja apskrities trečios lygos čempionate, o žiemą - salės futbolo čempionate. 2017 metų sezone apskrities trečioje lygoje rungtyniavo devynios komandos, todėl statistiškai atrodome tikrai labai gerai. Bet tik statistiškai. Šiaulių apskrities futbolo federacijos (ŠAFF) sprendimu šiame čempionate komandoms buvo leista savo sudėtyje turėti po šešis profesionalius futbolininkus iš LFF antros lygos komandų. Prieš keletą metų panašų sprendimą priėmė Panevėžio apskritis, tačiau jis visiškai nepasiteisino - liko tik penkios komandos. Katastrofiška padėtis buvo susidariusi ir futbolu garsėjančioje Klaipėdos apskrityje, tačiau reikia pagirti klaipėdiečius už laiku priimtą draudimą profesionalams rungtyniauti mėgėjų lygoje. Šis sprendimas padėjo klaipėdiečiams susigrąžinti futbolo mėgėjus į stadionus ir  padidinti komandų skaičių nuo šešių iki devynių.

          Dar prastesnė situacija susiklostė Šiaulių apskrities salės futbolo čempionate. Nors ŠAFF komandas suskirstė į dvi lygas, tačiau „užmiršo" apsaugoti mėgėjus nuo profesionalų invazijos. Tai ir turime situaciją, kai kartu su mėgėjais rungtyniauja profesionalus futbolininkas Vaidas Viktoravičius (FC Džiugas), FK „Atlantas" žaidėjas Vytas Gašpuitis ir net Baltarusijos aukščiausios lygos klubui „Dnepr Mogilev" atstovaujantis Sigitas Olberkis. Pasirodo, kad dabartinė tvarka tikrai leidžia ne tik V.Gašpuičiui, bet ir pilnos sudėties „Atlanto" klubui rungtyniauti Šiaulių apskrities čempionate ir net tapti nugalėtojais. 

          Ar šios futbolo mėgėjų problemos ras atgarsį artėjančiuose Šiaulių apskrities futbolo federacijos prezidento rinkimuose ir kokią žinutę futbolo visuomenei pasiųs naujasis prezidentas? Sužinosime jau netrukus - rinkimai kovo 29 diena.

 

Grįžti