LT
Futbolo klubas "Savanoris"
Tautiška giesmė aplink pasaulį
Aš prisimenu, kodėl esame laisvi!
Select sport
Krašto apsaugos ministerija
Šiaulių raj. Savivaldybė remia projektą "Futbolo plėtra Šiaulių rajone 2023  metais"
Mes klausome radijo stotį RS2!
Meanzhaar Barbershop
UAB "Autogedas"
Šiaulių Apskrities Futbolo Federacija
SK "Stop"
Šiaulių Futbolo Akademija
Paskutinės rungtynės
2024-04-24 20:30 Gytarių st.
Futbolo klubas "Savanoris" 3 : 2 "Adiada"
"Lietuvos karžygio" apdovanojimas Tomui Bagdonui!
"Lietuvos karžygio" apdovanojimas Tomui Bagdonui!
2016-11-27 11:06

Minint Lietuvos kariuomenės dieną, lapkričio 24 d. Vilniuje devintąjį kartą vyko Lietuvos kariuomenės apdovanojimai „Lietuvos karžygys". Už kilnius poelgius ne tarnybos metu karius ir jų artimuosius apdovanojo krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Jonas Vytautas Žukas, pajėgų vadai ir kiti garbingi svečiai.

Šiais metais apdovanojimui buvo pateiktos 12 pasižymėjusių karių istorijų, kurias vertino komisija, sudaryta iš žymių visuomenės veikėjų.

Pagrindinis apdovanojimas - skulptoriaus Romo Kvinto sukurta Lietuvos karžygio statulėlė, įteikta grandiniui Tomui Bagdonui, Krašto apsaugos savanorių pajėgų Prisikėlimo apygardos 6-osios rinktinės 602 lengvosios pėstininkų kuopos kariui savanoriui. Penkiolika metų kariuomenėje tarnaujantis šiaulietis tapo dramatiškų įvykių dalyviu - ramus poilsis Melnragėje 34 metų vyrui baigėsi skęstančiųjų gelbėjimu. Skaudi nelaimė įvyko, kai į jūrą, plevėsuojant raudonai vėliavai, maudytis nuėjo tėvas su šešiolikmete dukra. Nepaisydami draudimo maudytis, jie šiek tiek nutolo nuo kranto, kur merginą pagavo stipri povandeninė srovė. Bandydamas padėti dukrai, paskui nuplaukė ir tėvas, tačiau srovė grįžti atgal nebeleido. Tuomet, išgirdęs pagalbos šauksmą, į pagalbą puolė T. Bagdonas. Karys spėjo išgelbėti tik nepilnametę, nes grįždamas gelbėti tėvą, jo jau nebematė - vyras jau buvo paniręs po vandeniu. Į nelaimės vietą gelbėtojai atskubėjo po keliolikos minučių, tačiau ir jų pastangos buvo nesėkmingos.

Pats T. Bagdonas sako, jog tokioje ekstremalioje situacijoje atsidūręs pirmąkart, tačiau dvejonių, išgirdus merginos šauksmą, nebuvo.

„Visi nominantai yra verti didžiausios pagarbos ir yra mums pavyzdys, kaip reikėtų priimti sprendimus, kaip veikti kai kažkam prireikia pagalbos, kaip dėl kitų aukotis", - sakė Lietuvos kariuomenės vadas gen. ltn. J. V. Žukas."

 

 

Alfa.lt

 

Grįžti